John plaatst zich voor de second stage van de Qualifying School (15-09-2006)
John Boerdonk John (foto) heeft zich ondanks zijn slechtste ronde van het toernooi voor de eerste keer in zijn golfcarrière geplaatst voor de second stage van de Qualifying School voor de Europese Tour. Vandaag was het geluk en het weer niet aan zijn zijde en belandde de bal tot twee keer toe in het water, wat resulteerde in een double- en triplebogey. De weersomstandigheden waren miserabel en ondanks dat dit niet als excuus gebruikt mag worden speelde dit wel degelijk mee. Ondanks deze pech wist hij vandaag de schade te beperken tot een ronde van 77 slagen en eindigde hiermee 
waarschijnlijk op de 21e plaats in het klassement, maar voldoende om in november een nieuwe poging te wagen om zich teplaatsen voor de final stage. De doelstelling voor deze wedstrijd was het plaatsen voor de second stage en niet een hoge score. Het zou leuk geweest zijn als dit hand in hand had kunnen gaan, maar niet bepalend.  

In Zweden maakte ook Rick Huiskamp zijn slechtste ronde van het toernooi, maar voor hem waren de gevolgen aanzienlijk zwaarder. Met een ronde van 76 slagen plaatste hij zich niet voor de second stage en zal nu alles op alles moeten zetten om een overwinning te halen in de EPD-tour, zodat hij zich via die weg rechtstreeks plaatst voor de Challengetour. John speelt van 1 tot en met 4 november in Spanje zijn second stage. Omdat eind september nog andere spelers zich moeten plaatsen, is nog de vraag welke landgenoten met hem deze ronde zullen spelen.

John bedankt caddy en collega Bas Scheepens hartelijk voor zijn aanwezigheid en perfecte begeleiding tijdens de first stage van de qualifying school 2006. Deze foto is vandaag genomen na afloop van de wedstrijd.
John haalt ruim de cut tijdens Qualifying School in Engeland (14-09-2006)
John Boerdonk John (foto) heeft zich ook tijdens de derde ronde van de Qualifying School goed laten zien en hij speelde in Engeland op de Oxfordshire Golf Club opnieuw onder par (-2). Eigenlijk begon hij hetzelfde als gisteren met een aantal slechte holes zoals, par, bogey, par, par en dubbel bogey. Aan het eind van de eerste negen holes wist hij zich toch te herstellen en slechts in 1–boven par de negende hole te passeren. Hierna ging het een stuk beter en maakte hij drie birdies waardoor hij finishte in twee slagen onder par. Hiddo Uhlenbeck wist zich niet te plaatsen voor de vierde ronde. Een 
derde ronde van 77 slagen was onvoldoende om de volgende ronde te halen. 

Rick Huiskamp heeft de cut gehaald in Zweden op de Arlanda Golfclub. Na een ronde van 72 slagen kwam hij op een totaal van 218 slagen (+8). Hij haalde hiermee de 35e plaats en mag hij vrijdag de laatste dag spelen. 
Ondanks zijn beste ronde van het toernooi is de prequalificatie ook voor Danny Balvert afgelopen. Met een ronde van 73 slagen eindigde hij met +15 dusdanig dat ook voor hem het toernooi afgelopen was. 
John gedeeld 5e na twee dagen Qualifying School (13-09-2006)
John Boerdonk Voor velen zal het getal 13 een angstige naklank hebben, voor John na vandaag niet meer. Ook het Engelse Thame zal voorlopig een goede herinnering bij hem nalaten. Op The Oxfordshire Golfclub heeft John de tweede ronde van de European Qualifying School er op zitten. En hoe....... Hij begon zijn ronde op hole 10 die hij in par uitspeelde. Hole 11 leek hem vandaag parten te gaan spelen en kwam hij uit met een zeer ongelukkige double bogey. Met een krachtig herstel op de holes 12 tot en met 15 en een handhaving van de status quo op 16, 17 - en 18 kwam hij na 9 holes 
door op 2 slagen onder par. Met een goede verdeling over de tweede negen holes met drie parren, drie birdies en drie parren kwam hij uiteindelijk rond in 67 slagen en steeg met deze score naar de vijfde plaats in het klassement. John hield zijn achterstand op de leider in het klassement, de Brit David Porter, op 7 slagen. Hij produceerde 138 slagen (-6)  in twee dagen wat hem een goede uitgangspositie bracht voor het eindklassement. Zijn achterstand op de nummers twee in het klassement Raul Ballesteros en Didier de Vooght bedraagt slechts twee slagen. Hiddo Uhlenbeck maakte een moeilijke dag door en finishte op 81 slagen waarmee hij zakte naar de gedeeld 97e plaats in het klassement. Maar met de klasse van Hiddo is een herstel over de komende twee dagen zeker nog mogelijk.  In Zweden, de Arlandastad Golfclub maakte Rick Huiskamp opnieuw een ronde van 73 slagen en bracht daarmee zijn totaal op 146 slagen (+6). Helaas zakte hij hiermee naar de gedeeld 32e plaats in het klassement. Danny Balvert herstelde zich enigszins ten opzichte van gisteren met een ronde van 75 slagen maar voor hem wordt het toch moeilijk maar niet onmogelijk om de second stage te bereiken met een totaal van 152 slagen. Hij bevindt zich slechts 7 slagen vanaf de cruciale 25e plaats in het klassement die nodig is om dit doel te bereiken.  John begint morgen om 13.05 uur aan zijn derde ronde, terwijl Hiddo al om 08.55 uur van start gaat.John gedeeld 26e na eerste dag van Qualifying School (12-09-2006)
John Boerdonk In het Engelse Thame op The Oxfordshire Golfclub heeft John zijn vuurdoop er op zitten. Vandaag speelde hij zijn eerste ronde van de Europese Tour Qualifying School. Een wedstrijd van vier dagen met als uitdaging, plaatsing voor de Europese Tour. Vandaag is bekend geworden dat van The Oxforshire Golfclub de beste 29 spelers en ties zich plaatsen voor de second stage. Vandaag kwam John in ieder geval goed uit de startblokken. Hij sloot de eerste ronde af met een ronde 71 (-1) en bezet daarmee de 26e plaats in het klassement van de Qualifying School.
Met deze score bevindt John zich toch al 7 plaatsen achter de nummer 1 in het klassement, de Brit David Porter en 4 slagen achter drie nummers drie in het klassement, Daniel Quiros, Hamish Robertson- en Barry Hume. Hiddo Uhlenbeck speelde ook een goede ronde. Hij deed er een slag meer over als John maar bevindt zich met deze score zeker nog in een kansrijke positie. De gedeeld 40e plaats betekent in ieder geval nog geen uitschakeling. In Zweden, de Arlandastad Golfclub maakte Rick Huiskamp met een ronde 73 gebruik van het feit dat daar een mindere score werd weggezet. Hij bezet dan ook de gedeeld 25e plaats in het klassement. Mocht hij dit behouden plaatst ook hij zich voor de second stage. Danny Balvert bracht het er met een ronde 77 (+7) aanzienlijk minder goed vanaf, maar verkeert zeker nog niet in een kansloze positie. John begint morgen om 12.45 uur aan zijn tweede ronde, terwijl Hiddo 20 minuten later begint.John speelt deze week in de European Tour Qualifying School (11-09-2006)
John Boerdonk John is deze week in Engeland alwaar hij van 12 tot en met 15 september zal meespelen in de European Tour Qualifying School 2006 First Stage. De Qualifying School is een wedstrijd over vier dagen waarbij waarschijnlijk de beste 20 spelers per baan ( 3 banen ) zich plaatsen voor stage 2. Deze stage zal plaatsvinden in Spanje van 1 tot en met 4 november a.s. Uiteindelijk zal een finalstage worden gespeeld waarbij de beste spelers, het aantal is nog niet bekend, zichzelf plaatsen voor de Challengetour of de Europese tour. 
John zal zijn stage lopen op de The Oxfordshire Golf Club in Thame Engeland. Op deze baan is hij niet de enige Nederlander. Naast John zal ook Hiddo Uhlenbeck zich hier proberen te plaatsen. Deelname aan de Europese tour is al sedert enkele jaren een van de doelstellingen die John zich gesteld heeft. Dit is de vierde keer dat hij zich op deze manier probeert te plaatsen. De voorgaande keren mistte hij plaatsing maar gelet op de vorm waarin hij nu verkeert zijn de mogelijkheden wel degelijk aanwezig. In Zweden zullen zich Danny Balvert en Rick Huiskamp proberen zich te plaatsen. Zij doen dit op de Arlandastad Golf Club. John zal dinsdag starten om 08.25 uur terwijl Hiddo hem om 08.45 uur zal volgen.