Simon Crosby winnaar van Matchplay kampioenschap (27-06-2004)

Door een overwinning vandaag op Hayo Bensdorp is Simon Crosby toch wat verrassend, winnaar geworden van het Nederlandse kampioenschap Matchplay. Crosby kwam in de finale door van Michael Clark, die eerder John uitschakelde, te winnen. Hayo Bensdorp leverde een knappe prestatie door eerder Guido van de Valk uit te schakelen, maar moest in de finale de meerdere erkennen in Simon Crosby. Bij de dames zijn sleepte Marjan de Boer de titel in de wacht door in de finale Rita Cromstock uit te schakelen en haar daarbij van haar hattrick af te houden.


Niels Kraaij door naar de kwartfinales matchplay (25-06-2004)

Onder slechte omstandigheden heeft Niels Kraay de kwartfinale bereikt van de kampioenschappen Matchplay. Hij bereikte dit door een overwinning op R. Loesberg. Verrassend was gisteren de uitschakeling al van Joost Steenkamer. Naast Kraaij bereikten ook de tegenstander van John, Michael Clark de volgende ronde alsmede: Simon Crosby, Guido Loning, Hayo Bensdorp, Jules Kappen, Guido van der Valk en John Woof. De definitieve eindstrijd zal morgen en zondag plaats vinden.


John uitgeschakeld in Matchplay kampioenschappen (24-06-2004)

Tijdens de kampioenschappen Matchplay in Geijsteren heeft John zijn Waterloo gevonden. Zijn tegenstander van vandaag was oppermachtig en zijn laagste score op een hole was par vandaag. John kon hier niet aan tippen en kon op hole 15 reeds in verloren positie van de baan stappen. John: "Michael was vandaag gewoon te sterk. Ik had niets in te brengen en kan hem alleen maar feliciteren met zijn winst." Titelverdediger Niels Kraaij slaagde er vandaag tegen A. Hastie wel in de volgende ronde te bereiken.

Naast Kraaij hebben onder andere  R. Loesberg, Brian Gee, Michael Clark, M.J. Boekel en Simon Crosby de volgende ronde bereikt. 

John langs Ian Goor naar volgende ronde Matchplay (23-06-2004)

John heeft zich na een moeilijke partij tegen Ian Goor geplaatst voor de volgende ronde Matchplay morgen in Geijsteren. Met name tijdens de eerste 9 holes had John problemen met de zich goed verzettende en met name bij het putten sterk spelende Ian. Met name de lange putts van Ian waren ijzersterk waardoor John na zeven holes twee down stond. Na de achtste hole herstelde John zich goed en had Ian het vooral mentaal even zwaar vanwege enkele  mislukte lange slagen.

De tweede 9 holes gingen goed voor John zodat hij tot aan de 16e hole uit kon lopen naar 3 up. Wat de reden was zullen wij nooit weten , in ieder geval gelukte het Ian om de laatste drie holes nog gelijk te komen, onder andere vanwege het op dat moment slechte putten van John die over de laatste 3 holes 9 putts nodig had. Uiteindelijk leidde dit tot een play-off op hole 1 waarin John zich goed herstelde en Ian helaas zijn afslag ongelukkig in de bunker zag belanden. Op de green gelukte het hem nog John wat wind in de broek te jagen door een hele lange putt op een haar na te missen. John maakte het hierna goed af. Morgen zal John zijn partij spelen tegen M. Clarke. Mocht hij deze partij winnen zal zijn volgende tegenstander de winnaar zijn uit de partij tussen Richard Heesakkers en Brian Gee. Grootste verrassing vandaag was de uitschakeling van trainingsmaatje Hiddo Uhlenbeck. Enkele spelers die zich geplaatst hebben voor de volgende ronde zijn onder andere : Niels Kraay, Hayo Bensdorp, Simon Crosby, Guido Loning, Ronals Stokman, Guido van der Valk, Joost Steenkamer, Ruben Wechgelaer. Zie verder live-scoring.