Herman Teeuwen wint John Boerdonk Classic 2005 ( 24 december 2005 )
Afgelopen weekend van 16 t/m 18 december was de eerste editie van de John Boerdonk Classic. Het toernooi werd gespeeld op de golfbaan Mosa Trajectum in Murcia Spanje. Deelnemers aan dit evenement waren een groot aantal sponsors van John, alleen met partner of introducee. De opzet van de John Boerdonk Classic is een toernooi over 45 holes met een 3/4 handicap verrekening. De spelers kunnen ook nog 3 mulligans kopen en de opbrengst van de mulligans gaan naar een goed doel de "Johan Cruyff Foundation".
Op vrijdag, na een goede vlucht aangekomen op Alicante airport, reden we in konvooi naar de golfbaan Mosa Trajectum. Voordat we hier aankwamen, waren we al 2 bekeuringen rijker. Om 13.00  uur was het een feit en werd de eerste bal geslagen van de John Boerdonk Classic 2005. We speelden de eerste dag 18 holes op de nieuwe Pine -( op de15de werd deze 9 holes baan geopend speciaal voor de John Boerdonk Classic) en de moeilijke Stone course.
De winnaar van de eerste dag was Herman Teeuwen met 33 stableford punten vanuit een handicap van 6 erg goed!!! De tweede dag begon met een lessessie eerst swing- en putles lunch en daarna bunker en chiples mijn dank aan Svenn Muts die mij heeft geassisteerd tijdens deze lessen. Er was ook een putt wedstrijd die ging over 9 holes en deze werd gewonnen door Daan Gompen!!! 's Middags was er de mogelijkheid tot het verbeteren van je score op de Pine course je kon dus de score die je op de eerste dag gemaakt hebt verbeteren en de beste score van de 2 dagen telt (eglectic).
De beste score na 2 dagen was 38 punten door Herman Teeuwen. De persoon die zich het beste had verbeterd procentueel met een verbetering van 100% was Ed Wibier. Op de derde dag speelde we weer 18 holes we speelden nu de Stone en Olive course. Dit was een moeilijke dag mede dankzij de vele weddenschappen die gemaakt waren tijdens het diner de vorige avond. Er werden onderlinge weddenschappen afgesloten over onderlinge resultaten en de opbrengsten gingen naar de organisator ( ik hihi) !!!
De uiteindelijke winnaar is dezelfde persoon die vanaf dag 1 aan de leiding stond en deze niet meer uit handen gaf. Herman Teeuwen!!! 2de was Daan Gompen en 3de Marius Broeksteeg. Verdiende winnares bij de dames werd de charmante Koosje van Bommel.
Ik wil iedereen bedanken voor hun deelname aan de eerste John Boerdonk Classic en ik hoop iedereen weer terug te zien bij de volgende editie van de John Boerdonk Classic.

 

 

 

 

Organisator John Boerdonk samen met winnaar Herman Teeuwen bij de mannen en Koosje van Bommel bij de dames.

Marius Broeksteeg, Henri Nierman, Rob de Laat en John Boerdonk gezamenlijk op het gras van de mooie baan van Mosa Trajectum. Na gedane arbeid is het goed rusten.