Rick kansloos in finale Wildcard. Ruud speelt Dutch Open (5 juni 2005)
Tijdens de finale van De Wildcard is Rick Huiskamp eigenlijk de gehele strijd kansloos geweest tegen een superieure Ruud Bos. Nadat beide heren in gezelschap van alle andere kandidaten behalve John en Edward die op dat moment een wedstrijd in Engeland hadden, eerst een challenge hadden
afgewerkt, konden beiden een ronde over 9 holes gaan spelen. Doordat Rick de challenge had verloren moest hij al beginnen met een stroke achterstand. Rick en Ruud die werden bijgestaan door caddie Brian en Celso hebben er eigenlijk geen moment een wedstrijd van gemaakt. Ruud was superieur en gunde Rick geen enkele kans, zelfs niet toen hij na acht holes eigenlijk de buit al binnen had. Door deze uitslag heeft Rick ook geen moment waar kunnen maken wat hij gedurende de gehele Wildcard heeft geroepen, dat hij de beste was. Gaarne willen wij Ruud van harte feliciteren met het behalen van De Wildcard voor de Dutch Open en wensen hem hierin alle succes toe. Ook Rik wensen wij veel succes in de komende te spelen toernooien.Rick Huiskamp en Ruud Bos spelen de finale in De Wildcard  (28 mei 2005)
Ook de sympathieke Amsterdammer Brian Schutz is het niet gelukt om de finale te halen van De Wildcard. In de aflevering van vanavond was hij duidelijk van slag en ondanks dat hij twee keer de challenge mocht kiezen miste hij duidelijk de vorm en moest hij de meerdere erkennen in de twee finalisten Ruud Bos en Rick Huiskamp. Met vlagen was het triest om te zien
hoe Brian tegen zichzelf knokte en hem ook werkelijk alles tegen zat wat er maar tegen kon zitten. Laten wij hopen dat hij op 29 mei meer succes heeft en zich alsnog samen met John kan kwalificeren voor de KLM Open. Ruud en Rick wensen wij heel veel succes toe in de volgende week te spelen finale.John valt helaas af na challenge met Ruud Bos tijdens de Wildcard (21 mei 2005)
Helaas geen Dutch Open voor John. Een gemiste maar kansrijke put was er de oorzaak van dat hij zijn meerdere moest erkennen in zijn trainer/coach Ruud Bos. Eerder waren beiden een team en legden Brian en Rick het vuur aan de schenen. De pech was uiteindelijk het feit dat John en Ruud als eerste een chip moesten spelen en Brian op zijn gemakje op zekerheid kon spelen.
In de onderlinge challenge tussen Ruud en John was het ook buitengewoon spannend totdat John tijdens de laatste hole een kennelijk eenvoudige putt op een afstand van ongeveer 1 mter van de gole mistte, daar waar Ruud de bal wel in het gaatje kreeg. De slot van deze aflevering kreeg nog een emotioneel tintje tijdens zijn slotinterviewtje waarin hij nog zichtbaar baalde van de gemiste put en daarmee deze kans op het spelen van de Dutch Open aan zich voorbij zag gaan. In ieder geval wensen wij Ruud, Brian en Rick heel veel succes en wij blijven uiteraard de serie volgen.John speelt een ronde verder Edward helaas uit de Wildcard (14 mei 2005)
Alles in de wildcard draaide vanavond om talent en alle deelnemers meenden dat John het minst talentvol was van de resterende deelnemers. Eenmening die wij en ook John uiteraard niet deelden. Maar wat is talent en welke criteria moeten hieraan worden gehangen. De deelnemers waren er niet duidelijk over en John maalde er niet om, want uiteindelijk was hij weer een 
ronde verder. En niet zomaar, maar overduidelijk. De challenge van vandaag speelde zich af tussen de Amsterdamse bluffer Brian Schutz en de Benjamin in de serie Edward de Jong. Een spannende aflevering met uiteindelijk de meest gelukkige een ronde verder. Volgende week gaan de laatste vier strijden om een plaatsje in de finale. Het lijkt er op dat de spanningen onderling oplopen, in ieder geval tussen Brian en John. Is de beschuldiging van Brian dat John een "valsspeler" is, terecht of probeert hij opnieuw met een typisch staaltje Amsterdamse bluf, John te knakken. Volgende week zullen wij het weten, U ook als U weer naar de volgende aflevering van "De Wildcard" kijkt.Ook Russel uit de Wildcard, John speelt weer verder (8-5-2005)
"De aflevering van vandaag was mijn minst leuke televisie moment uit de gehele serie. Ik had tijdens deze aflevering zowel de minichallenge als de groepschallenge gewonnen. De volgende ochtend hoorden wij echter dat wij een put van anderhalve meter moesten spelen, wat nu juist mijn minste golfonderdeel is. Ik baalde daarvan als een stekker, maar gelukkig  behoefde ik mijn putt niet te spelen omdat Ruud en Russel hun putt misten. . " Dit  
waren de woorden van John na de aflevering van 7 mei van De Wildcard waarin Russel Broadbent zijn meerdere moest erkennen in de overgebleven spelers. In een rechtstreeks duel met Ruud Bos over twee holes, was Ruud te sterk voor hem en kon hij huiswaarts vertrekken. In ieder geval wordt het elke week spannender en de kans groter dat John de finaleplaats behaalt in deze serie. Kijk ook volgende week zaterdag weer naar de vijfde aflevering van De Wildcard.  Een spannende aflevering omdat de gemoederen onderling steeds hoger oplopen.Justin uit de Wildcard, John weer een ronde verder (30-4-2005)
De stemming zit er na vanavond echt in voor de komende serie afleveringen van De Wildcard. Iedereen heeft mogen kiezen wie hij het liefst uit de serie zag verdwijnen. Het is overigens stemmingmakerij met een glimlach omdat de uitstraling van de serie er een is van saamhorigheid en gemaakte kwetsbaarheid. Ook vanavond was weer duidelijk dat de resterende 
deelnemers elkaar op sleeptouw namen en dat meegeleefd wordt met elke deelnemer in de challenge. De challenge van vanavond was tussen de beste van het stel, althans volgens hemzelf, Rick Huiskamp en degene die volgens Ruud Bos het minst ge´nteresseerd was in de golfsport, Justin Sint Nicolaas. Na een redelijk spannende tweeholes challenge was het Justin die het onderspit moest delven en richting Nederland moest vliegen. Langzaam begint de spanning te stijgen. Wij willen toch wel graag weten wie er overblijven. Wilt U dat ook dan moet U toch volgende week weer kijken want dan weet U gelijk waarom John zo stevig baalt.Celso uit de Wildcard, John weer een ronde verder (23-4-2005)
Kennelijk is een programma alleen maar interessant op het moment dat tegenstanders elkaar afvallen en de grond intrappen. De uitzending van Wildcard van afgelopen avond was kennelijk geheel gericht op de verhouding tussen Brian Schutz en Russel Broadbent. Maar liefst drie keer werd in beeld gebracht dat Broadbent, Brian Schutz niet mocht.  
De programmamakers hadden zichzelf en de kijkers een groter plezier kunnen doen door  wedstrijdachtige elementen en de daarmee gepaard gaande spanning in de uitzendingen  zichtbaar te maken. Het is jammer dat golf op een ietwat verdraaide wijze wordt weergegeven. Ook voor de afvaller van vanavond is het jammer. Celso Dos Santos Cyrus toonde zich een sportief verliezer die de schuld in ieder geval niet bij een ander zocht. Het enige positieve wat de aflevering van vanavond heeft gebracht is het feit dat John de volgende ronde heeft gehaald en dus volgende week weer te zien is in de uitzending van De Wildcard. Het is in ieder geval de moeite waard om te kijken of dit een echt spannende uitzending gaat worden.John naar de volgende ronde in de Wildcard (17 april 2005)
Vanavond is de eerste uitzending van de Wildcard op televisie geweest. Hierin hebben wij kunnen zien dat John zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van dit van oorsprong Amerikaanse programma dat door RTL5 in samenwerking met This is golf, wordt uitgezonden. Eindelijk na lange tijd hebben wij kennis kunnen maken met de spelers en hun achtergronden. 
Duidelijk waarneembaar in deze eerste uitzending was de onwennigheid van de spelers om continu gevolgd te worden door camera's die hun op de hielen zaten, maar ook van de onwennigheid van presenteren van een man die niet door enige kennis van zaken gehinderd wordt. Opvallend was ook de geringe aandacht die John kreeg in deze uitzending. Zou het dan toch zo zijn, zoals hij in een eerder interview had gezegd, dat hij mogelijk te kritisch was geweest. Volgende week zaterdag om 19.30 uur zullen wij weer meer weten als de tweede ronde van de Wildcard zal worden uitgezonden, met John nog steeds in de gelederen aanwezig en uiteraard met een kans om de Dutch Open te halen..De eerste beelden over de wildcard op de site van This is Golf (24 maart 2005)
De eerste beelden van een serie opnames die gemaakt zijn van "De Wildcard" zijn momenteel te bekijken op de site van This is Golf, namelijk: http:\\www.thisisgolf.tv/tv/wildcard.aspx. Hier kunt U de opname bekijken of downloaden. Hieronder vindt

U eveneens de link waarmee U het wmv-bestand kunt downloaden. Wij wensen U veel plezier bij het bekijken er van.  Download hier de previewKandidaten "Wildcard" bekend. Hier de facts ............................. (12 maart 2005)
Eergisteren werden de 10 kandidaten reeds aan U bekendgemaakt. Hieronder vindt U de foto's van deze kandidaten met een link naar hun persoonlijke gegevens en interesses ....... 

 

X X X X X
Mathijs Celso Ruben Russell John
X X X X
Ruud Brian Justin Rick EdwardJohn op een geheime plaats ergens in de wereld !!!!!!! (10 maart 2005)

Op 16 april aanstaande start op RTL5 een nieuw golfprogramma "Wildcard" dat zal bestaan uit acht delen. Het programma dat zal worden geproduceerd door Rick Engelkes Producties zal om prime time worden uitgezonden. Voor dit programma zijn tien spelers uitgeselecteerd uit een aanbod van ongeveer 600 golfprofessionals. De bedoeling is dat deze tien door het uitvoeren van een aantal challenges zich gaan plaatsen voor de KLM Dutch Open. Elke uitzending zal er een speler afvallen. De bedoeling van het programma is om de sport golf breed onder de aandacht van het publiek te brengen.
John is een van de deelnemers. Hij is afgelopen maandag naar een onbekende bestemming ergens in de wereld vertrokken samen met 8 andere deelnemers. Een van de tien deelnemers moest al gelijk de eerste dag afvallen omdat presentator Victor Reinierse maar 9 tickets voor Afrika had. De eerste challenge werd daarom al gelijk in Nederland uitgevoerd, bestaande uit het plaatsen van een bal in een netje. Uiteraard is het niet de bedoeling dat er veel van de ontwikkelingen bekend gemaakt worden. De 9 spelers die naast John waren uitgeselecteerd waren:

Ruud Bos, Ruben Wechgelaer, Rick Huiskamp, Brian Schutz, Matijs Fielen, Celso dos Santos, Russel Broadbent, Edward de Jong en Justin Sint Nicolaas.

Pikant detail is, dat Ruud Bos in het dagelijks leven John traint, waardoor het altijd denkbaar is dat in de laatste uitzending leermeester en pupil tegenover elkaar komen te staan om te bewijzen wie nou echt de beste is. Wie van de deelnemers afgelopen maandag is afgevallen is op dit moment nog niet bekendgemaakt. U kunt dit wekelijks meemaken vanaf zaterdag 16 april a.s. om 19.30 uur op RTL 5.