Alain Ruiz Fonhoff wint de Twentecup, John gedeeld 22e ( 6 september 2009)

John Boerdonk

Op de baan van de Twentse Golfclub in Ambt-Delden heeft Alain Ruiz Fonhoff zondag de Van Lanschot Twente Cup op zijn naam gebracht. John eindigde tijdens dit toernooi op de gedeeld 22e plaats in het klassement. John startte weer dramatisch met een doublebogey op de hole 1 par 4, een score die hem de rest van de dag zou achtervolgen. Na die dramatische hole speelde hij goed en wist met vijf birdies en

vier bogeys een redelijke score neer te zzetten, maar uiteindelijk was het toch de doublebogey van hole 1 die hem op een score zette van 73 slagen (+1). Hiermee kon hij het verlengen van zijn vorig jaar verworven titel defintief vergeten en restte hem niets anders als oogluikend toe te staan dat Alain Ruiz Fonhoff de verdiende titel binnensleepte. Robin Swane toonde aan dat zijn gewonnen titel van vorige week geen incident was en wist uiteindelijk op 1 slag van de winnaar als tweede te eindigden.John vecht in Twente tegen zichzelf en de omstandigheden ( 5 september 2009)

John Boerdonk

Op de baan van de Twentse Golfclub in Ambt-Delden is vandaag de openingsronde gespeeld van de Van Lanschot Twente Cup. John startte vanmorgen samen met Nicolas Nube en Bas Scheepens om 09.54 uur vanaf hole 10. Bij het begin van de ronde waren de weersomstandigheden redelijk, maar langzaam werd het natter en natter en werd de wind steeds sterker. De meeste spelers hadden daar moeite mee hetgeen wel bleek uit het feit dat er slechts slechts acht spelers er in slaagden om beneden par te blijven.

Desondanks begon John goed aan het toernooi en opende met par op de holes 10 tot en met 14. Op hole 15 ging het echter goed mis en verdween de bal in de bunker voor de green. De bal lag geplugged en erg diep waardoor het niet mogelijk was om de bal uit de bunker te spelen. Nadat dit wel lukte was het een gemiste put die op deze par 3 voor een double bogey zorgde. Nadat hij op 16 tot en met 18 en 1 tot en met 3 opnieuw par had gespeeld waren het een bogey op 4 en 5 die John de das omdeden en hij uiteindelijk met een score van 76 slagen binnenkwam. Met deze score zit een verlenging van zijn vorig jaar verdiende titel er naar alle waarschijnlijkheid niet meer in. Op dit moment staat hij gedeeld 28e op 7 slagen van de leider in het klassement, Jan Maarten Nijhoff. Nijhoff heeft een voorsprong van een slag op Rick Huiskamp en John Blanks. Zondagmorgen start John om 09.18 uur vanaf hole 1.John  zaterdag van start tijdens de van Lanschot Twente Cup ( 3 september 2009)

John Boerdonk

Op de baan van de Twentse Golfclub in het Overijsselse Ambt-Delden zal John aanstaande zaterdag van start gaan tijdens de van Lanschot Twente Cup en er alles aan doen om zijn vorig jaar gewonnen titel te verdedigen. John won vorig jaar het toernooi na een suddendeath play-off met Allan McLean. John start zaterdag om 09.54 uur vanaf hole 10 samen met Bas Scheepens en Nicolas Nube. Uiteraard zijn er veel kapers op de kust en behoren Robin Swane, Joost Steenkamer en Hiddo Uhlenbeck zeker tot de

favorieten voor de eindoverwinning.