John herstelt goed na matige eerste drie rondes (9 juli 2005)
Met een laatste ronde van 1 onder par (71) heeft John zich goed herstelt van een aanvankelijk zwakke start van de Polynorm Trophy. Door de matige resultaten in de eerste twee rondes was een goed totaalresultaat eigenlijk al niet meer haalbaar, vandaar dat hij met de uiteindelijk gedeeld 17e plaats in het klassement eigenlijk nog niet ontevreden mocht zijn. Ook dit evenement waren het weer de putts die John de das omdeden en waren er aan de lopende band drie putts die John bijna tot wanhoop dreven. Het 
totaal van 296 slagen over 72 holes (+8) zal de komende week als hij aan een wedstrijd van de challengetour meespeelt, ruim overschreden moeten worden om een goed resultaat te halen. John Bleys werd de uiteindelijike winnaar van de Polynorm Trophy, wat hij over zijn totaliteit gezien ook verdiend had. Op de derde dag had hij een voorsprong van 5 slagen, maar hij maakte het zich de laatste dag nog moeilijk met een laatste ronde van 74 slagen waardoor er nog drie slagen voorsprong overbleven op de nummers twee in het klassement, Andrew McLean en Ruben Wechgelaer. Licht herstel van John tijdens de Polynorm Trophy (8 juli 2005)
John heeft zich tijdens de derde ronde van de Polynorm Trophy licht herstelt na twee slechte dagen. Met een ronde par bracht hij zijn totaal op 225 slagen (+9). Dit kan zeker voor een speler met zijn kwaliteiten niet goed genoemd worden. Hij bereikte dit totaal door over 18 holes 1 birdie en 1 bogey te spelen. Ook Simon Crosby heeft vandaag een klap met de moker gekregen en mogen ervaren dat het niet altijd rozegeur en maneschijn is. Met een ronde van 77 slagen kwam hij op een totaal van 
216 slagen (par) en zakte daarmee naar de derde plaats die hij moet delen met een goed spelende John  Woof die deze derde plaats uit het vuur sleepte met een ronde 67. John Bleys is de nieuwe leider in het klassement. Het duurde even, maar toch toonde hij ook nu weer aan dat hij in supervorm verkeert. Met een ronde 67 bracht hij zijn totaal op 208 slagen en nam hiermee 5 slagen voorsprong op de verrassende nummer twee in het klassement A. Mclean. John plaatst zich voor de volgende ronde van de Polynorm Trophy (7 juli 2005)
Ondanks opnieuw een matige tweede ronde van 77 slagen heeft John zich geplaatst voor de derde ronde van de Polynorm Trophy. Opnieuw speelde het putten een grote rol in het vandaag behaalde resultaat. Nog steeds kan hij maar niet voorkomen dat er veel drie-putts gespeeld worden waardoor de bogeys onvermijdelijk zijn. Met een totaal van 153 slagen over 36 holes staat John nu gedeeld dertigste. In het algemeen is het spel erg matig. Simon Crosby is de enige speler die in staat was om een ronde beneden 70 te
spelen, maar dat is dan ook de leider van het klassement, gevolgd door John Bleys die redelijk bij kan blijven en leider Crosby volgt op 2 slagen.Slechte start John tijdens de Polynorm Trophy ( 6 juli 2005)
Onder matige weersomstandigheden is vandaag de Polynorm Trophy van start gegaan op de baan van Golfclub de Wouwse Plantage. Dit is een wedstrijd van de PGA Holland. Het is lang geleden dat John zo een slechte ronde heeft gespeeld als vandaag. Een ronde 76 kan niet gezien worden als een kanjer van een prestatie. Maar liefst 6 bogeys eerlijk verdeeld over de eerste en tweede 9 holes, waren de grondslag tot dit resultaat. Door dit resultaat ligt hij nu al mijlenver achter de twee nummers 1 van het klassement Crosby en Bronson die een ronde van 70 speelden ( -2).
Van de gisteren genoemde kanshebbers hebben zich alleen John Bleys en Simon Crosby in beeld gespeeld. Het resultaat van John is geen verloren positie, maar hij zal er hard aan moeten trekken om nog kans te maken voor een goede klassering.Polynorm Trophy morgen van start ( 5 juli 2005)

Morgen 6 juli zal de Polynorm Trophy, een wedstrijd van de PGA Holland van start gaan op de golfbaan van Wouwse Plantage. Senior Jan Dorrestein wist deze wedstrijd in 2004 op zijn naam te brengen. Hij speelde toen over 72 holes 287 slagen (-1) en was daarmee te sterk voor de concurrentie. Nagenoeg alle bekende Nederlandse golfers buiten de top drie zullen tijdens deze wedstrijd aanwezig zijn. Behalve titelverdediger Dorrestein zullen John, John Bleys, Ruben Wechgelaer, Ralph Miller, Simon Crosby en Ronald Stokman zeker tot de kanshebbers behoren. John start morgen om 12.20 uur vanaf hole 10 samen met Edwin Derksen en S. Koenders. Niels Kraaij en Inder van Weerelt spelen mee in het Europrotourevent,  Marriott Sprowston Manor.