Rob de Laat wint de John Boerdonk Classic 2006 (2-12-2006)
Rob de Laat van Smit en Dorlas, sponsor van John, is afgelopen zaterdag winnaar geworden vande John Boerdonk Classic. Na een enerverende dag werd deze afgesloten met een gezellig samenzijn in een van de lokaliteiten van de golf- en businessclub De Hooge Vorssel in Nistelrode. In 2005 werd dit dit evenement door John in het leven geroepen om zijn sponsoren te danken voor hun steun tijdens het lopende jaar. In dat jaar werd het evenement gehouden in Spanje op het complex van Mosa Trajectum en werd winnend afgesloten door Herman Teeuwen en Koosje van Bommel. Ook dit jaar zou het evenement hier plaats vinden maar kon helaas geen doorgang vinden vanwege drukke werkzaamheden van sommige sponsoren. Zaterdag
kon alleen Henry Nierman van Kitchenaid vanwege drukke werkzaamheden niet aanwezig zijn. De wedstrijd zou plaats vinden in een pro-am vorm en collegae pro''s van John hadden zich dan ook spontaan aangemeld om tijdens het evenement aanwezig te zijn. Zo verschenen Hiddo Uhlenbeck, Ralph Miller, Walter Ritzer, Coach Carl Watts en Daan Gompen op het strijdtoneel. De voorspellingen voor de dag waren uitermate slecht maar zaterdag om 10.00 uur was het redelijk droog en dat zou het ook blijven tot bijna aan het einde van de wedstrijd. John startte de dag met een welkomstwoord aan zijn sponsoren en de introducees. Van de sponsoren waren aanwezig Rob de Laat van Smit en Dorlas, Herman Teeuwen van Sport 2000, Marius Broeksteeg van Metal Work, Wim Verwegen met zijn charmante echtgenote Francesca van VVO, Bob de Boer van Hi-tec en Bert van Bommel van SMC Consultancy. Helaas kon zijn echtgenote niet aanwezig zijn op deze dag.

Marius Boeksteeg van Metalwork beziet de kwaliteit van de tee's van Hi-tec.

Wim Verwegen van VVO en Bert van Bommel van SMC bespreken de tactiek van de dag.

De flights werden ingedeeld en gelet op de reacties leidde dit niet tot onderlinge problemen. Voorspellingen werden gedaan en met name Rob de Laat liet duidelijk blijken dat titalverdediger Herman Teeuwen vandaag geen schijn van kans zou hebben en dat de hoofdprijs in zijn handen zou vallen. Aan zelfvertrouwen (zelfkennis) ontbrak het hem zeker niet. Herman Teeuwen liet een en ander rustig over zich heen komen en dacht er kennelijk het zijne van. Onder goede weersomstandigheden werd er gestart en de afslagen waren wisselvallig als het ging om kwaliteit en afstand. Duidelijk was vanaf het begin dat er gevochten zou worden voor de titel en dat enige onachtzaamheid door een van de deelnemers meteen afgestraft zou worden. Bij het onderling passeren van de flights werden de nodige mentale opdoffers verkocht en werden "vergissinkjes" met vreugdekreten ontvangen.

Daan Gompen op zijn afslag op hole 1 erg gconcentreerd en technisch perfect.

Ralph Miller kijkt niet zo tevreden over zijn zojuist geslagen bal.

Rond het middaguur werden alle gasten ontvangen voor een lekkere kop snert die men zich goed liet smaken. Men gubnde zich echter geen tijd om hier al te lang mee bezig te zijn want de competitie en de strijd om de eerste plaats trok. Een uurtje voor tijd begon het helaas te regen maar wat geen reden was om niet verder te gaan. Omstreeks 16.00 uur kwam iedereen binnen en werden, nadat zij zich hadden opgefrist, ontvangen met een natje en een droogje. Voordat tot de prijsuitreiking werd overgegaan werd gekeken naar een presentatie van de afgelopen dag en gaven John  en Carl Watts een uitleg over de resultaten van John over 2006. John gaf ook nog even aan dat hij in 2007 opnieuw voor de verbetering van de resulaten ging maar als meeste ging hij voor plaatsing in de Europese tour.

Herman Teeuwen bekijkt de vlucht van zijn bal na de afslag op hole 2.

Wim Verwegen ziet zijn bal in de hole verdwijnen en een par was daarmee bereikt.

Uiteindelijk werd overgegaan tot de prijsuitreiking. Rob de Laat zag zijn voorspelling van de ochtend bewaarheid worden met de winst over 18 holes op de tweede plaats gevolgd door introducee Rob Postma. Herman Teeuwen moest genoegen nemen met de prijs voor de longest drive en Daan Gompen voor de neary. Iedereen kon echter terugkijken op een uitermate fijne dag en Rob de Laat verwoordde dit in zijn laatste zegje van de dag. Iedereen namens John van harte bedankt voor jullie steun, een zalig kerstfeest en een gezond en sportief 2007.

Winnaar en tweede prijswinnaar, Rob de Laat (rechts) en Rob Postma (links).