John beste Nederlander tijdens Gloria Classic 2008  ( 6 februari 2008 )
John Boerdonk John ( zie foto ) is op de golfbaan Gloria Resort in het Turkse Belek als beste Nederlander geëindigd tijdens de Gloria Classic 2008.  Tijdens deze laatste ronde liep hij zijn beste score van het toernooi. Met een score van 70 slagen (-2) bracht hij zijn totaal over 54 holes op 216 slagen (par). John die was gestart op holes 10 stond op het keerpunt op 1 slag onder par. Dinsdag had hij het juist erg moeilijk na dit keerpunt.
Vandaag deed hij het goed en met 8 keer par en een birdie liep hij zijn 18 holes in 70 slagen. Met deze score finishte hij uiteindelijk op de gedeeld 11e plaats en sloot hij zijn verblijf in Turkije op een goede manier af. John was toch wel te spreken over zijn spel maar gaf vervolgens meteen toe dat zijn scores niet een weergave waren van zijn spel. Toch kan hij terugkijken op een goede voorbereiding van het nieuwe seizoen. Voordat hij teruggaat naar Spanje voor deelname aan de Hi5 toer zal hij even terugkomen in Nederland om zich opnieuw op te laden. Bijkomend voordeel van zijn klassering tijdens dit toernooi is het feit dat hij in de Order of Merit van de EPD met een 10e plaats zich bij de beste 10 van het klassement schaarde.

Robin Swane die op zowel de eerste als de tweede dag van het toernooi de beste positie had in het klassement, had het vandaag erg moeilijk bij zijn eerste negen holes. Aan het einde van de rit wist hij zijn ronde af te sluiten met een 73-er en finishte als gedeeld 13e op gelijke hoogte met Rick Huiskamp. Winnaar van het toernooi werd de Duitser Max Kramer en hij deed dit met overmacht. Hij sloot het toernooi af met 6 slagen voorsprong op de nummer twee in het klassement, zijn landgenoot Patrick Niederkrenk.

Posities Nederlanders:

T11 John Boerdonk (par); T13 Robin Swane en Rick Huiskamp (+1); T33 Ramon Schilperoort, Jan-Willem van Hoof en Hiddo Uhlenbeck (+7);   T37 Sander van Duijn (+8); 43 Kevin Broekhuis (+15);

Jeffrey Meijer was de enige Nederlander die de cut mistte tijdens dit toernooi.John gedeeld 17e na tweede ronde Gloria Classic 2008  ( 5 februari 2008 )
John Boerdonk John is op de golfbaan Gloria Resort in het Turkse Belek tijdens de Gloria Classic 2008 na aanvankelijk goed te zijn begonnen, een aantal plaatsen gezakt in het klassement. Met een ronde van 74 slagen bracht hij zijn totaal over 36 holes op 146 slagen (+2) en bezet daarmee de gedeeld 17e plaats.  Deze terugval was overigens kenmerkend voor alle deelnemende Nederlanders. Alleen Rick Huiskamp wist met een ronde 72 (par) zijn positie te verbeteren  en steeg vanaf de 25e naar de 17e plaats die hij onder andere deelt
met John. John startte vanaf hole 10 en begon zijn eerste negen redelijk sterk door deze af te ronden in 1 onder par. Vanaf hole 1 werd het echter anders en ondanks een goede birdie op 1 kon hij het niet afmaken en zakte hij met vier bogeys op rij ver terug. Uiteindelijk kwam hij niet verder als 74 slagen. Robin Swane die gisteren met twee onder par nog vierde stond en zelfs even de tweede plaats voor zijn rekening nam, zakte eveneens met een ronde 74 terug naar de gedeeld 10e plaats. Ook hij startte op hole 10 en vond zijn Waterloo op de tweede negen met twee double bogeys. Leiders in het klassement zijn de Duitsers Max Kramer en Patrick Niederdrenk met een totaal van 138 slagen (-6).  John start morgen opnieuw vanaf hole 10 om 09.00 uur.

Posities Nederlanders:

T10 Robin Swane (par);  T17 John Boerdonk en Rick Huiskamp (+2); T25 Ramon Schilperoort en Jan-Willem van Hoof ( +3 ); T32 Hiddo Uhlenbeck en Kevin Broekhuis (+4);  T39 Sander van Duijn (+5);

Jeffrey Meijer was de enige Nederlander die de cut mistte tijdens dit toernooi. Hij finishte op een totaal van 159 slagen (+15).John gedeeld 12 na eerste ronde Gloria Classic 2008  ( 4 februari 2008 )
John Boerdonk John heeft zich op de golfbaan Gloria Resort in het Turkse Belek tijdens de Gloria Classic 2008 sterk verbeterd ten opzichte van zijn eerste twee wedstrijden. Met een eerste ronde van 72 slagen ( par ) bezet hij op dit moment de gedeeld 12e plaats in het klassement. Een resultaat dat hij tijdens de twee eerder gespeelde toernooien nog niet had neergezet. John die was gestart vanaf hole 1 speelde erg degelijk en maakte weinig fouten. Met slechts een bogey, maar ook
geen birdies sloot hij de eerste negen holes af in 1 boven par. Met name de eerste holes van de tweede negen waren bepalend voor zijn eindscore. Beginnend met een par volgde er op de holes 11 tot en met 15 drie birdies en twee bogeys om vervolgens weer met par af te sluiten. Dat hij met deze score nog niet top is staat vast, maar ook duidelijk is dat hij met de gemaakte keuzes op dit moment sterk is in de opbouw van zijn resultaten. Leiders in het klassement zijn de Deen Soeren Juul Hansen en de Oostenrijker Leo Astl. Beide spelers sloten hun ronde af in 67 slagen (-5). Robin Swane is de beste Nederlander met een score van 70 slagen (-2). John start dinsdag vanaf hole 10 met dezelfde flight als vandaag, namelijk Sander van Duijn en Wolfgang Rieder.

Posities Nederlanders:

4 Robin Swane (-2); T5 Sander van Duijn (-1); T12 John Boerdonk, Ramon Schilperoort en Jan-Willem van Hoof ( par ); T25 Rick Huiskamp en Hiddo Uhlenbeck (+2); T34 Kevin Broekhuis (+3); T73 Jeffrey Meijer (+10).Veel Nederlanders tijdens EPD Gloria Classic 2008  ( 2 februari 2008 )
John Boerdonk Voor de derde wedstrijd in de EPD cyclus, de Gloria Classic 2008, in het Turkse Belek gaan aanstaande maandag weer een groot aantal Nederlanders van start, waaronder John. John start maandagmorgen om 10.12 uur vanaf hole 1, samen met de Duitser Wolfgang Rieder en onze landgenoot Sander van Duijn die het tijdens de Sirene Classic zo goed had gedaan. Naast John en Sander spelen ook Robin Swane, Ramon Schilperoord, Rick Huiskamp,
Hiddo Uhlenbeck, Kevin Broekhuis, Jan-Willem van Hoof en Jeffrey Meijer tijdens dit toernooi.