Nederland verslaat Belgie in eigen land ( 14 augustus 2009)

Nederlands team onder leiding van Eric Kruijning

Op de Royal Golf Club de Fagnes in het Belgische Spa heeft het Nederlands Golfteam de Belgische collegae ( zie foto ) voor de eerste keer in drie jaar verslagen. Het was een erg spannende en enerverende dag en het getoonde golf was heel vaak van een erg goed niveau. De uitslag was uiteindelijk 4 voor Belgie en 5 voor Holland waarbij de winst uiteindelijk werd binnengehaald door John Boerdonk. John begon op hole 18 met

een uitstekend tee-shot en leidde op dat moment met 1 up tegen zijn Belgische collega Gerald Gresse. Beide spelers maakten een uitstekend tweede schot naar de green. Gresse die als eerste speelde op de green miste zijn de hole op een haartje terwijl John zijn bal op de rand van de hole bleef liggen. In een square op deze hole was de winst binnen voor Nederland dat 's-morgens nog gelijk speelde. Na de middag ging het wat stroef en na de eerste negen holes stonden de Belgen ruim op voorsprong. Het Nederlands team bestaande uit Joost Steenkamer, Ralph Miller, Ruben Wechgelaer, Hiddo Uhlenbeck, Tjeerd Staal en John Boerdonk, onder leiding van captain Eric Kruining, toonden karakter en wisten zich terug te knokken naar een gelijke stand met winst voor Joost Steenkamer, verlies voor Hiddo Uhlenbeck en drie keer all square voor Tjeerd Staal, Ruben Wechgelaer- en Ralph Miller. Met John op de laatste hole stond dan ook het hele team klaar om hun collega voor zijn ronde te feliciteren en er vervolgens gezamenlijk een klein feestje van te maken. Terugkijkende op deze dag kan gesteld worden dat het een uitermate gezellige, sportieve dag was met veel beleving en alleen maar winnaars.John speelt vrijdag voor de derde keer interland tegen Belgie ( 11 augustus 2009)

Aanstaande vrijdag zal John voor de derde achtereenvolgende keer meespelen tijdens de interland tegen Belgie. Het toernooi dat in 2007 weer nieuw leven werd ingeblazen zal worden gespeeld op de Royal Golf Club des Fagnes in het Belgische Spa. In 2007 en 2008 werd het toernooi door de Belgen gewonnen en uiteraard zullen zij zich vastbijten in een derde achtereenvolgende overwinning. Om dit te voorkomen zijn voor Nederland behalve John, de navolgende spelers geselecteerd: Joost Steenkamer, Ralph Miller, Ruben Wechgelaer, Tjeerd Staal en Hiddo Uhlenbeck.

Het team staat onder leiding van captain Eric Kruijning.