Biografie

         

John is geboren in Veghel en de oudste uit een gezin met twee kinderen. Van huis uit zijn hij en zijn broer Twan altijd intensieve sporters geweest. Voetbal speelde echter de grootste rol in hun sportleven. In hun toenmalige woonplaats Megen voetbalden zij bij de plaatselijke voetbalclub Ulysses. Na enkele jaren gingen hij en zijn broer over naar de SV Top in Oss. Bij deze club kwam John tot het niveau van A-landelijk en C-team.

Nadat hij MAVO en HAVO had gevolgd ging hij naar het CIOS in Sittard waar hij in 1998 voor de eerste keer kennis maakte met de golfsport. Hier was het dat hij ondervond dat hij een "aardig" balletje kon slaan.Anderen zagen dit ook en die brachten hem in contact met Cees Renders (bondscoach dames) die hem de eerste stappen in  het professionele golfcircuit bijbracht. Gedurende zijn verblijf in Sittard verbleef hij voornamelijk op golf en businessclub Henri Chapelle in België. 

Nadat hij ongeveer een jaar met Cees had samengewerkt besloten zij echter met elkaar te breken en ging John verder op Company Club De Hooge Vorssel te Nistelrode. Ook ging John voor zijn professional(teaching) opleiding naar de golfacademie in Tilburg die hij in twee jaren afmaakte. Sinds ongeveer vier jaar speelt John nu echt in het professionele circuit waarbij met name aan het einde van 2002 en begin 2003 de eerste resultaten van de training en inzet zichtbaar werden. Tweeënhalf jaar trainde hij onder begeleiding van trainer Ruud Bos (oud Europese tour speler en trainer van onder andere Maarten Lafeber). In 2006 is hij samen met enkele Nederlandse professionals overgestapt naar oud Europese Tour speler Carl Watts. Bij Carl Watts is de positieve trend die hij al had bij Ruud doorgezet en heeft hij enorme sprongen gemaakt, wat onder andere resulteerde in deelname aan de KLM Dutch Open in augustus 2006. Samen proberen zij de volgende doelstelling te halen namelijk het bereiken en vestigen op de Europese tour. En het worden van de nieuwe nummer 1 van Europa

Hoogtepunten in de golfcarrière van John:

In de zes jaar dat John nu golft heeft hij al een aantal successen behaald namelijk:                                           

1999 Nederlands kampioen short golf

2000-2002 Opleiding van Swinderen golf college nr. 1 op de order of merit van de opleidingswedstrijden. En met een aantal baanrecords zoals op De Haarlemmermeersche, De Schoot en De Gulbergen.

2003 Winst op het eerste ABN-AMRO trophy in Marbella Spanje, deelname aan 6 challenge tour events ( 2 in Italië 1 in Spanje, Finland, Nederland en Oostenrijk) ook is John in 2003 uitgekomen voor Nederland tijdens de kwalificatie voor de World Cup in Singapore. En is hij zesde geëindigd op de nationale order of merit.

2004 Winst in Duitsland tijdens een EPD tour event in Giessen en een aantal top 10 finishes tijdens nationale en internationale wedstrijden.

2005: 15e in Internationale Order of Merit van de PGA Holland.

2006:  Deelname aan het tv-programma The Wildcard. Een groot aantal top 5 en top 10 finishes tijdens nationale en internationale wedstrijden. Deelname aan de KLM Dutch Open met een uitstekende eerste ronde maar helaas de cut gemist.